blog 1

Welke dekking past bij mij?

Wanneer je een autoverzekering afsluit, kijk je altijd eerst naar de leeftijd van je auto. Maar wist je dat er nog meer zaken zijn om rekening mee te houden? Hieronder leggen we uit waar je nog meer rekening mee kan houden bij het kiezen van een dekking.

Type dekkingen
Allereerst ga je kijken waarvoor je verzekerd wil zijn. Hieronder is te zien met welke dekking je welke schade verzekert.
• WA autoverzekering: de schade die je met de verzekerde auto veroorzaakt. Hierbij wordt schade aan je eigen auto niet vergoed.
• WA-plus autoverzekering: de schade die je met de verzekerde auto veroorzaakt. Daarnaast ook sommige schades aan je eigen auto. Denk hierbij aan schade door diefstal, brand, hagel/storm of ruitbreuk.
• Allrisk autoverzekering: de schade die je met de verzekerde auto veroorzaakt. Daarnaast ook (bijna) alle schade aan je eigen auto.

Leeftijd auto
Hoe uitgebreider je dekking is, hoe meer premie je betaalt. Om die reden is het slim om na te denken of je auto het waard is om goed te verzekeren. Het is bijvoorbeeld zonde om je auto Allrisk te verzekeren wanneer de auto 20 jaar oud is. Je betaalt dan veel premie terwijl je auto nog maar weinig waard is. Meestal wordt daarom op basis van de leeftijd van de auto een dekking gekozen.

WA autoverzekering:
WA-plus autoverzekering:
Allrisk autoverzekering:
Auto is ouder dan 8 jaar
Auto is tussen 4-8 jaar
Auto is jonger dan 4 jaar

Waarde auto 
Het is mogelijk dat je een auto van 6 jaar oud koopt die nog steeds meer dan €25.000 waard is. In dat geval is het toch goed om na te denken over een Allrisk autoverzekering. Wanneer je dan schade veroorzaakt, wordt ook de schade aan je eigen auto vergoed. Je kijkt dus of de mogelijke schade aan je auto opweegt tegen de premie die je betaalt voor je dekking.

Lening
Heb je een lening afgesloten om je auto te kunnen kopen en is deze nog niet afbetaald? Overweeg dan om je auto iets langer Allrisk te verzekeren. Wanneer je auto total loss raakt, moet je niet alleen een nieuwe auto kopen maar ook je lening nog afbetalen. Met een Allrisk autoverzekering voorkom je een financieel risico.
Schadevrije jaren
Heb je veel schadevrije jaren opgebouwd? Schadevrije jaren zorgen voor een lagere premie. Wanneer je veel schadevrije jaren hebt, kan je kiezen voor een ruimere dekking zonder dat je veel premie betaalt.

Je portemonnee
Vraag jezelf bij het kiezen van een dekking altijd af of je in staat bent om onverwachte kosten op te vangen. Kan je schade betalen die je zelf veroorzaakt? Kan je een nieuwe auto kopen als de jouwe total loss is? Hoe afhankelijk ben je van je auto? Soms is een iets hogere premie beter dan onverwachte kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>